Geruchten
22 februari 2015 - Ron Smeets

Lumia 640 wordt een 'TV' smartphone Braziliaanse informatie spreekt over een dual sim toestel met DTV ontvanger

Als we de informatie die dit weekend in Brazilië opdook mogen geloven dan wordt de de Lumia 640 een dual sim smartphone met ingebouwde digitale TV ontvanger. Die bijzondere functie wordt namelijk vermeld op documenten van het Braziliaanse telecom agentschap, Anatel.

De Lumia 640 zal verder een relatief goedkoop toestel zijn, ik neem aan in ongeveer dezelfde prijsklasse als de Lumia 630. Over de verdere specs wordt nog niet veel gezegd. De Lumia 640 zou 3G en Bluetooth 4.0 aan boord hebben.

Er is ook een vermeende foto van het toestel gelekt, maar dat kan net zo goed de Lumia 630 zijn waarop een scene van een voetbalwedstrijd gephotoshopt is.

De kans dat deze uitvoering van de Lumia 640 ook naar Europa komt lijkt erg klein. Tenzij KPN en Digitenne er een actie mee zouden willen doen natuurlijk. Enkele jaren geleden werd ook al eens geprobeerd om digitale TV op smartphones populair te maken. Zonder veel succes overigens. En tegenwoordig kijken we natuurlijk gewoon via internet, ook op onze smartphones dankzij 4G (en een flinke databundel, dat wel ;)) Enfin, eerst moet maar eens blijken dat de Braziliaanse berichtgeving en de gelekte documenten (zie hieronder) kloppen.

Bron (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.