Toestellen
14 januari 2015 - Ron Smeets

Lumia 435: Microsoft smartphones kunnen dus nóg goedkoper Nog geen 70 euro voor een Windows Phone van het voormalige Nokia

Microsoft heeft vandaag de eerste Lumia smartphone in de '400' serie gepresenteerd. Het moge duidelijk zijn dat de Lumia 435 ook weer in de categorie 'instapmodellen' geplaatst kan worden. Het adviesprijskaartje, dat per land en operator nog wat kan veranderen, ligt op 69 Euro. Daarmee gaat Microsoft qua betaalbaarheid nog een stapje verder dan de al heel erg voordelige Lumia 535.

De specificaties van de Lumia 435 zijn natuurlijk navenant aan het prijskaartje, maar voor nog geen 70 euro krijg je wel een volwaardig Windows Phone 8.1 toestel, compleet met de bekende Microsoft (voorheen Nokia) diensten zoals de gratis gesproken navigatie van Here Drive+, Here Maps en Here Transit.

Verder liggen de specificaties zoals gezegd in lijn met de prijs van het toestel. Een VGA selfie camera is niet bepaald noemenswaardig te noemen, evenals de 2 megapixel camera aan de achterzijde. Een overzicht van de belangrijkste specs vind je onder de foto.

De Lumia 435 zal in de loop van februari op de markt komen. Het is nog niet bekend of en wanneer Nederland en België bij de 'selected European Countries' behoren die in het persbericht genoemd worden.

UPDATE (17u40): Inmiddels heeft een woordvoerder van Microsoft Mobile al laten weten dat de Lumia 435 ook in de Nederlandse en Belgische winkels gaan verschijnen. Wanneer dat precies zal zijn en of het prijskaartje veel af zal wijken van 77 Euro? Daarover kon, of wilde, de PR dame nog niets zeggen.

Specs van de Lumia 435:
- 1.2GHz dual core processor (Snapdragon 200)
- 1GB RAM
- 8GB intern geheugen
- micro SD optie (max 128 GB)
- 1560 mAh accu
- 4 inch WVGA display (800 x 480 pixels)
- 2 megapixel camera met fixed focus
- VGA front camera
- Windows Phone 8.1 (Lumia Denim)

Naast de Lumia 435 presenteerde Microsoft vandaag ook nog de Lumia 532. Dat lijkt vooral een regionale variant van de reeds bestaande Lumia 535 te zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.