Entertainment
22 februari 2006 - Ron Smeets

Luchtmachtvrouwen mogen niet met rechts bellen

Tja, Amerika op z'n smalst, iets anders kan ik er niet van maken, maar volgens de richtlijnen die de Amerikaanse luchtmacht uitgeeft aan de vrouwen die zich daarbij aansluiten mogen de dames welliswaar mobiele telefoons gebruiken, maar deze in geen geval in de rechterhand houden. Die hand is namelijk voorbehouden om mee te salueren als ze een meerdere tegenkomen.

Ik neem aan dat hetzelfde geldt voor mannen, maar de betreffende richtlijnen reppen daar niet over. Wel over andere beperkingen voor de dames, zoals te veel nagellak, ringen aan de duimen en vrijwillige kaalheid. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.