Geruchten
27 augustus 2012 - Ron Smeets

LTE versie Samsung Galaxy S III in oktober naar Duitsland

De 4G, LTE, versie van de Samsung Galaxy S III zal, als de geruchten juist blijken, vanaf oktober in de Duitse winkels liggen. Dat model zal waarschijnlijk identiek zijn aan de Koreaanse 4G versie van de Galaxy S III, dus met de quad core processor en mogelijk ook 2GB RAM (1GB meer dan de 'gewone', 3G/HSPA, versie.

De Galaxy S III LTE ondersteunt datasnelheden tot 100 mbps (download) en 50 mbps (upload), mits verbonden aan een 4G / LTE netwerk natuurlijk.

De overige specs zullen hetzelfde zijn als die van de 3G/HSPA versie. Het prijskaartje van de 4G Galaxy S III zou rond de 750 Euro gaan bedragen. Een exacte (Duitse) lanceerdatum is er nog niet en het is ook nog niet bekend of Samsung de LTE versie van de Galaxy S III ook naar andere Europese landen zal brengen waar 4G/LTE netwerken al actief zijn. In Nederland zijn de providers wel al begonnen met de uitrol van 4G/LTE maar dat is nog in een pril stadium met slechts lokale (Randstad) dekking in en rond sommige grote steden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.