Geruchten
28 januari 2008 - Ron Smeets

Low-end Sony Ericsson toestellen made in Taiwan?

Bronnen in de regio melden dat Sony Ericsson vanaf dit jaar de productie van low-end toestellen, zoals de recentelijk aangekondigde T270 en T280 en de eveneens onlangs geintroduceerde R300 en R306, onder zal brengen bij enkele Taiwanese fabrikanten.

Het bericht op Digitimes zegt dat de Zweeds-Japanse toestelmaker een overeenkomst gesloten heeft met twee lokale fabrikanten, Arima Communications en Chi Mei Communication Systems. De eerste zal de productie van de T270, T280 en R300 gaan verzorgen terwijl CMCS de ietwat duurdere R306 gaat maken.

Mogelijk dat beide fabrikanten dit jaar bovendien nog één tot drie Sony Ericsson toestellen gaan produceren maar dat is, net als bovenstaand bericht nog niet bevestigd door Sony Ericsson zelf. In totaal zou de order voor dit jaar betrekking hebben op de priductie en levering van zo'n 15 tot 18 miljoen toestellen.

Overigens zou het geen al te groot nieuws zijn want Sony Ericsson liet in 2007 ook al zo'n 8.5 miljoen toestellen in Taiwan produceren.Gerelateerde links:
Sony Ericsson ziet geen heil in goedkope toestellen
Sony Ericsson introduceert de T270 en T280
Sony Ericsson R300i en R306i aangekondigd
Sony Ericsson W580i in videoclip Taiwanese popster
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.