Toestellen
24 september 2007 - Ron Smeets

Low end Sony Ericsson K630i duikt op bij de FCC

Update: Met dank aan de oplettende Dominick. Dit toestel is gewoon de Amerikaanse variant (als die er al komt) van de V640i die dit weekend al opdook en die aan mijn aandacht in ieder geval ontsnapt was. Oeps ;-)

Het gebeurt regelmatig dat toestellen vóór de officiële aankondiging al uitlekken doordat ze bij de Amerikaanse FCC ter goedkeuring aangeboden worden.

Het nieuwste voorbeeld hiervan is de Sony Ericsson K630i (meer foto's na de klik), in dit geval compleet met Vodafone 'branding'. Deze nieuwe camphone is nog nergens door Sony Ericsson zelf aangekondigd maar het is dan ook geen super hoogstaand toestel.

Gezien de specs en het uiterlijk van de K630i heeft het er alle schijn van dat dit een goedkoop instapmodel gaat worden.

Niet dat de specs heel slecht zijn overigens. Een 3 megapixel camera plus een VGA versie aan de voorzijde, tri-band GSM met UMTS en Bluetooth 2.0 heeft dit toestel zeker potentie. Mits Sony Ericsson en Vodafone het prijskaartje (zonder abonnement) onder of rond de 150 Euro kunnen houden.

Wanneer we de K630i in de Nederlandse Vodafone winkels mogen verwachten en wat de uitendelijke prijs nu echt gaat worden is nog niet bekend. Daarvoor zullen we toch moeten wachten op een officiële aankondiging uit het kamp van Sony Ericsson of Vodafone.Gerelateerde links:
Video's van de nieuwe Sony Ericsson modellen
Sony Ericsson K530i, 3G toestel voor onderweg
Spiderman mobieltjes van Sony Ericsson
Uitgebreide review K600i
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.