Toestellen
18 mei 2006 - Ron Smeets

Low-end E Series toestel van Nokia

Nokia kondigde vandaag nog een E-Series toestel aan. Het gaat om het compacte instap model, de E50.

Net als de andere E-Series toestellen mikt ook de E50 voornamelijk op de zakelijke (BlackBerry) markt. Zo ondersteund het toestel diverse mobile email pakketten: Intellisync Wireless Email uit de eigen Finse 'keuken', BlackBerry Connect, Visto Mobile, Altexia en Microsoft ActiveSync.

Verder is de E50 een quad-band GSM me GPRS, EDGE, een 1.3MP cam en de derde Symbian S60 OS release.

Hij ziet er niet echt uit als een high-tech toestel, maar voor diegenen die op zoek zijn naar een handzaam mobieltje dat meer kan dan alleen bellen, SMSen en fotograferen zou het wel eens een ideaal alternatief voor de gemiddelde smartphone kunnen worden.Gerelateerde links:
Nokia's Blackberry toestel eindelijk leverbaar
Nokia's E62 een goedkope BlackBerry concurrent
De E61: Nokia's eigen blackberry
Review Nokia E70
Nokia introduceert de E-Serie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.