Accessoires
28 september 2005 - Ron Smeets

Losse lens voor je camphone

Er waren al versie's te krijgen, maar die leken meer op een vergrootglas dan een echte lens. Nu is er dan toch eindelijk een camphone lens op de markt (vooralsnog alleen in Japan) dier er wel 'normaal' uitziet.

Zoals op de foto te zien is is ie lekker compact. Er zijn overigens 3 type's beschikbaar, een Tele lens met maximaal 2.0x optische zoom, een Macro lens voor maxmaal 4.0x optische zoom en een Breedhoek versie die tot 0.5x optisch zoomt. Voor de prijs, mochten ze online ooit ook in Europa te krijgen zijn, hoef je het in ieder geval niet te laten. In Japan gaan ze voor ca 25 dollar over de toonbank.

Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je minimaal beschikt over een 1.3 megapixel camphone. Heb niet de illusie dat je hiermee ook scherpe en 'close-up' foto's kunt maken met een P900 of elke andere VGA (640x480) camphone.

Hier kun je wat foto's bekijken die met de Macro lens gemaakt zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.