Toestellen
26 juli 2010 - Ron Smeets

Losse iPhone 4 kost minimaal 640 Euro in België

In sommige landen, waaronder België, Italië en Frankrijk moeten mobiele telefoons ook zonder SIMlock aangeboden worden. Dat geldt dus ook voor de iPhone.

Vandaag was op de website van Mobistar, de provider die de iPhone in België verkoopt, heel even een pagina te zien (is inmiddels verwijderd) waarop de losse toestelprijzen voor de iPhone 4 stonden. En die zijn bepaald niet voordelig te noemen. De 16GB versie gaat 640 Euro kosten en het 32GB model zelfs 750 Euro. Dat is respectievelijk 65 en 75 Euro meer dan de prijskaartjes van de iPhone 3Gs en 10 Euro meer dan de prijzen die medio Juni uitlekten.

De iPhone 4 SIMlock vrij kopen kan dus flink in de papieren lopen. Toch zijn de Belgische prijzen nog niet de hoogste ooit voor een losse iPhone. In Frankrijk koste de eerste iPhone (2G), SIMlock vrij 749 Euro en in Duitsland was diezelfde versie heel even SIMlock vrij te koop voor 999 Euro.

De Mobistar tarievenpagina (afbeelding via ZDNet): iphone4_mobistar_par

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.