Nieuws
11 mei 2012 - Ron Smeets

Lopend SMS'en nu strafbaar in Fort Lee, New Jersey

Iedereen die in Fort Lee, New Jersey, SMS't, of andere tekst typende acties op hun mobiel uitvoeren, tijdens het lopen, loopt kans om beboet te worden.

De lokale overheid in dat dorp heeft namelijk een verbod uitgevaardigd op deze mobiele loopacties. De boetes kan oplopen tot 85 dollar (ca 60 Euro).

Het is zeker niet de eerste keer dat een verbod of de gevaren van lopend SMS'en en mobiel gebruik, aan de orde komen. En de 'gevaren' zijn ook al eens op video vastgelegd.Tot nu toe, voor zover mij bekend, was het echter nog nergens strafbaar. Pas dus op wanneer je deze zomer in Fort Lee, New Jersey, zou komen en op straat een SMS'je wilt sturen. Zet je voetenwagen aan de kant!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.