Nieuws
27 november 2008 - Ron Smeets

Londen favoriete plek om te verdwalen

Uit een enquete, uitgevoerd door Nokia onder maar liefst 12.500 (mobiele) gebruikers in 13 verschillende landen,  blijkt er meer mensen in Londen verdwalen dan in welke andere stad dan ook.

Daarnaast is ook het vragen van de weg in de Engelse hoofdstad niet echt betrouwbaar want één op de drie Londenaren  geeft toe met opzet mensen de verkeerde kant op te sturen.

Het moge natuurlijk duidelijk zijn dat Nokia een dergelijk onderzoek naar het vinden van de juiste weg gedaan heeft om hun mobiele navigatie toestellen en services te kunnen promoten.

Enfin, uit dezelfde enquete blijkt ook dat meer dan 25% van de ondervraagden zich al laat leiden door enige vorm van navigatie (online of mobiel) en 13% gebruikt specifiek zijn of haar mobieltje als primair navigatietoestel.

Terugkomend op het verdwalen in grote steden; de Top vijf ziet er als volgt uit. Londen staat dus op de eerste plek met een verdwaalpercentage van 10%, op de voet gevolgd door Parijs (9%), Bangkok en Hong Kong (beiden 5%) en Beijing met 4%.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.