Nieuws
12 maart 2015 - Ron Smeets

Lollipop versie van Cyanogen OS bijna klaar Cyanogen OS 12 L verschijnt over enkele weken ook als OTA update

Cyanogen heeft gisteren bekend gemaakt dat men op dit moment de laatste hand legt aan de Android Lollipop update van het Cyanogen OS; versie 12 L. De OTA versie van de update zal over een 'paar weken' het eerst beschikbaar komen voor de OnePlus One en de YU Yureka. Goed nieuws voor eigenaren van die toestellen, al zullen veel OnePlus One gebruikers ook met smart zitten te wachten op het eigen Oxygen OS of misschien wel een goed werkende versie van Sailfish ;)

De Alcatel OneTouch Hero2+ die onlangs in Barcelona gepresenteerd werd zal aanvankelijk nog met de 'oude', versie 11 (KitKat), variant van Cyanogen geleverd worden. De verwachting is dat het toestel ergens in mei of juni de update naar versie 12 L zal krijgen.

In hetzelfde bericht meldt Cyanogen ook dat ze de broncode van Android 5.1 al binnen hebben. Die wordt nu bekeken en eventuele wijzigingen zullen in een latere update beschikbaar komen, maar nádat de uitrol van versie 12 L klaar is.

Onlangs riep Cyanogen nog dat ze werken aan het onafhankelijk maken van het OS van Android. Daarover wordt nu niets nieuws gemeld.


Bron (Google+)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.