Nieuws
16 december 2014 - Ron Smeets

Lollipop update voor de LG G3 duikt in steeds meer landen op Europese uitrol lijkt te zijn begonnen, maar nog niet in Nederland

De afgelopen weken zijn LG G3 eigenaren in Polen en Engeland al verblijd met de Android Lollipop update voor hun toestel. Sinds gisteren duiken ook steeds meer berichten op uit andere Europese landen waar de update schijnbaar al beschikbaar is. Het lijkt er dus op dat de Europese uitrol van Lollipop voor de LG G3 begonnen is. Op het moment dat ik dit schreef was mijn exemplaar nog niet aan de beurt. Op diverse fora staan echter meldingen uit Italië, Malta, Engeland en Portugal van G3 gebruikers die de Lollipop update al ontvangen hebben.

Minder goed nieuws is te zien op de lijst met landen waar de G3 op dit moment geupdate wordt. Daar staat Nederland helaas nog niet bij vermeld; België wel. Dat verklaart ook meteen waarom mijn G3 nog geen Lollipop update ontvangen heeft.

UPDATE (12u00): Ik heb zojuist contact gehad met LG Nederland en daar werd bevestigd dat ook Nederland bij de landen hoort waar de Lollipop update voor de G3 beschikbaar is. Op dit moment is de nieuwe software alleen nog te downloaden via de LG update tool. Wanneer de OTA-update beschikbaar komt kon LG nog niet zeggen, maar dat zal waarschijnlijk een kwestie van dagen zijn, hooguit.

De eerste meldingen over ervaringen met Lollipop op de G3 zijn wat wisselvallig. Er zijn gebruikers die last hebben van 'lag' (vertraging) in de nieuwe UI, maar er wordt ook melding gemaakt van betere accu- en netwerk prestaties. De komende dagen zullen ongetwijfeld meer bevindingen online verschijnen.

De uitrol gebeurt, zoals gewoonlijk, over-the-air dus in principe hoef je niets te doen en kun je rustig afwachten tot de melding verschijnt dat er een software update voor jouw G3 beschikbaar is. Vooralsnog zullen we daar in Nederland, zo lijkt het, nog iets langer op moeten wachten dan de buren ten westen, zuiden en oosten van ons ;)

Bron (lijst), Bron (forum)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.