Nieuws
12 maart 2008 - Redactie MobileCowboys

Lokaal zoeken met ilocal Mobile

PERSBERICHT - ilocal introduceert na het succes van www.ilocal.nl de mobiele variant; ilocal Mobile. De verwachting is dat mobiel internet in 2008 definitief doorbreekt. Tevens signaleert ilocal een groeiende behoefte aan een lokale zoekmachine via de mobiele telefoon.

Met behulp van ilocal Mobile zijn vanaf vandaag winkels, vakmensen, producten en merken eenvoudig mobiel te traceren.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van GPS of van de zendmasten van operators voor automatische locatiebepaling, zodat gebruikers altijd de informatie ontvangen die optimaal is afgestemd op de locatie waar ze zich op dat moment bevinden. ilocal Mobile is beschikbaar op een groot aantal telefoons.

Net als op ilocal.nl kan er op ilocal Mobile niet alleen op rubriek en plaatsnaam worden gezocht, maar ook op winkels, vakmensen, merken en producten. Binnen de zoekopdracht kan men verfijnen op onder andere wijken, straten, merken, producten en specialiteiten om tot een nog beter resultaat te komen. Zoek je bijvoorbeeld naar sportkleding in Rotterdam, dan kun je verfijnen op het merk Adidas in de wijk Charlois. De gebruiker ontvangt alleen de resultaten binnen het zoekgebied en indien relevant gesorteerd op afstand.

Op ilocal.nl was het al mogelijk om te zoeken op postcode, straat, wijk of zelfs speciale locaties zoals Madurodam of het Rijksmuseum. Met ilocal Mobile kan de gebruiker nu ook automatisch de exacte locatie bepalen waar hij zich op dat moment bevind. Er komen dit jaar namelijk steeds meer toestellen op de markt met GPS. Voor andere toestellen gebruikt ilocal de coördinaten van de zendmast van de operators. In het begin zal dit nog relatief beperkt zijn, maar zowel het aantal toestellen die dit ondersteunen alsmede de database met alle zendmasten groeit gestaag.

Addy van Schie: “Het gebeurt vaak genoeg dat je onderweg wilt reserveren bij dat leuke tapas restaurant waarvan je de naam even kwijt bent. Of dat je in een “vreemde” stad wilt weten waar de dichtstbijzijnde winkel is die jouw favoriete kledingmerk verkoopt. ilocal heeft al deze uitgebreide informatie op haar website staan en dat hebben we nu ook mobiel beschikbaar gemaakt, zodat je, geholpen door je positie bepaling via GPS, in no-time hebt gevonden wat je zocht. En kunnen je vrienden de weg naar het restaurant niet vinden? Dan stuur je vanuit ilocal Mobile de gegevens inclusief kaart gratis door.”

ilocal Mobile is eenvoudig te downloaden. Geïnteresseerden sturen een sms met de term “ilocal” naar 5522 of gaan naar www.ilocal.nl/ilocalmobile. Men ontvangt vervolgens een gratis sms met een link naar ilocal Mobile. Afhankelijk van het toestel download je een stukje software op je telefoon of ga je naar de mobiele versie van de site.Gerelateerde links:
Ringtones en wallpapers mobiel zoeken met Google
Google Voice Local Search
Mobile search gegevens
Google Mobile populair bij porno zoekers
Vodafone en Google gaan samen zoeken
Yahoo! mobile SMS Search
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl