Entertainment
09 september 2006 - Ron Smeets

Logo's wegpoetsen met een suikerklontje

Als je een GSM of PDA hebt gekocht in combinatie met een aanbieding van een van de providers zoals Vodafone of T-Mobile, dan is de kans groot dat het logo van de provider op een of meer plekken het toestel (ont)siert.

In de meeste gevallen zijn die logo's in de behuizing van het toestel ge-etst en dus nauwelijks te verwijderen. Er zijn echter ook nog providers die hun logo er op vastlijmen en daarvoor hebben ze bij The Instructables een handleiding staan om die logo's met behulp van enkele suikerklontjes weg te poetsen.

Waarom suiker? Schijnbaar hebben de suikerkristallen wel voldoende 'schuurkracht' om de logo's te verwijderen, maar niet genoeg om de behuizing van het toestel te beschadigen. Het is wel aan te raden om het display en de toetsen te beschermen met plakband.

Handig, maar ik zou toch voorzichtig zijn als ik jullie was. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Op de foto's die The Instructables gepost hebben lijkt alles in ieder geval pima te werken.Gerelateerde links:
TIP: Maak je iPod Nano weer krasvrij
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314