Nieuws
18 februari 2010 - Redactie StyleCowboys

LogMeIn gaat Mobiel

LogMeIn is een wereldwijde leverancier van programma’s voor remote control, file sharing, systems management, data backup, bedrijfs Collaboratie en “on-demand customer support” voor PCs, servers, Macintosh computers, smartphones en andere apparaten.

Voor de mobiele telefoons bied LogMeIn op dit moment een drietal aan applicaties:

-LogMeIn Ignition.
Hiermee kun je op afstand een computer of een Mac met je telefoon bedienen. Het programma biedt veilige, externe toegang tot uw computers, vanaf elke locatie, met een internetverbinding. Op dit moment ondersteunen ze enkel nog de iPhone en binnenkort ook de Android toestellen. Op de stand zei de PR meneer dat ze ook Windows Mobile ondersteunen, echter kan ik hier niets over terug vinden op het internet of de “press-kit” welke ik van hem heb meegekregen. Misschien heeft hij nu informatie uitgelekt over de toekomstige release van de Windows Mobile/Phone ondersteuning?  EDIT: Nee, mijn fout. Waarschijnlijk heb ik me vergist. Ze ondersteunen (nog) niet de Windows toestellen, maar wel de Symbian toestellen. Windows telefoons moeten het dus nog met de ingebouwde "Extern bureaublad" doen.Ignition%20for%20iPhone%20monitor

-LogMeIn Rescue.
Dit programma werkt net andersom dan de Ignition variant. Met LogMeIn Rescue kan een helpdesk een probleem op je telefoon verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan een commercieel bedrijf waarbij bepaalde medewerkers een mobiele telefoon van het werk hebben. Deze telefoon moet gewoon zijn werk doen, zonder problemen. Kan de gebruiker van het toestel om welke reden dan ook niet goed met het toestel overweg, dan is deze in staat om met behulp van het Rescue programma hulp van de IT afdeling in te roepen. De IT afdeling moet na contact met de gebruiker, de gebruiker een SMS sturen met een link om het porgramma te downloaden en een een verificatie-code om een sessie op te starten. De IT afdeling kan vanuit de luie bureaustoel via het internet contact maken met het telefoon-toestel. De IT’er is dan in de meeste gevallen in staat om het probleem te verhelpen. Dit programma bied dus gewoon een helpdesk functie. Ondersteund worden de Windows Mobile toestellen, Symbian, BlackBerry en sinds kort ook de iPhone.logmeinblackberry

Tenslotte zou het bedrijf LogMeIn een 3e applicatie voor mobiele toestellen ontwikkeld hebben om het beeld van de computer op het scherm van de telefoon weer te geven. Dit zou handig zijn voor het geven van presentaties. Echter heeft het bedrijf mij hier in de press kit geen goede info over verstrekt en is er hier ook niets over te vinden op het internet. Zal ontgetwijfeld worden vervolgd. Maar dit is letterlijk alles wat ik kreeg om over dit product te schrijven:

"View online collaboration sessions from an iPhone or Android smartphone: LogMeIn is demonstrating a mobile viewer that makes it possible for users to be invited to view the desktops of others from their iPhone or Android device."

Alle diensten van LogMeIn werken over een internet verbinding. Om de privacy van de gebruiker te waarborgen, heeft elk pakket standaard al een 256bit SSL-codering.

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl