Nieuws
14 april 2006 - Ron Smeets

Localisatie van spelende kids via mobieltje

Sprint start met een service, waarmee ouders de locatie van hun kind via GPS technolgie kunnen bepalen. 6 van de 10 nieuwe klanten van Sprint komt binnen via Family service plans, en blijkbaar ziet de Amerikaanse telco brood in deze ouderlijke behoefte.

De locatie van het kind kan tot op 2 yards nauwkeurig worden bepaald, en die wordt vervolgens per SMS aan de ouders teruggekoppeld. Volgens Betanews zou slechts 2 procent van Sprint's huidige abonnees geinteresseerd zijn in de dienst. Begrijpelijk, verstoppertje spelen vinden kinderen nu eenmaal leuk en omdat zij per SMS bericht krijgen wanneer pa of ma een request invoert, zullen die niet meewerken. Via DCGerelateerde links:
PingAlert uitgebreidt met anti-pest functie
'Ping' je kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.