Nieuws
30 juni 2005 - Ron Smeets

Live8 tickets grootste SMS loterij ooit

De verdeling van de 150.000 tickets voor het Live8 concert van zaterdag 2 juli in het Londense Hyde Park is volgens het Guiness Book Of World Records de grootste SMS loterij die ooit gehouden is.

Ruim 2 miljoen gegadigden hadden zich in de periode voor de 'loting' aangemeld voor een of meerdere tickets. De gelukkigen ontvingen per SMS bericht dat ze een ticket 'gewonnen' hadden.

De totale actie heeft ruim 5 miljoen Euro opgeleverd die ten goede komen aan het Prince's Trust fonds in Engeland.

Direct nadat de 150.000 gelukkigen per SMS bericht hadden gekregen werden de eerste tickets overigens al op eBay te koop aangeboden. Na interventie van de organisatie van Live8 is eBay hiermee gestopt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.