Geruchten
27 oktober 2012 - Ron Smeets

Live Wallpaper voor Windows Phone 8

De foto die hieronder getoond wordt dook enkele uren geleden online op. Daarop is te zien dat Windows Phone 8 mogelijk voorzien gaat worden van zogenaamde Live Wallpapers.

Het lock-screen van Windows Phone 8 (en de vorige versie) toont al gemiste oproepen, binnengekomen berichten en weerinformatie maar nieuws updates zoals hier te zien zijn van ESPN en USA Today zouden wel een coole nieuwe feature zijn.

De afbeelding toont nog een derde Live Wallpaper, die van Bing. Volgens de bron is de kans groot dat deze optie standaard in Windows Phone 8 ingebouwd zit. De vraag is echter of alleen specifieke (samen met Microsoft gemaakt) Live Wallpapers ondersteund worden of dat die ook door andere ontwikkelaars (3rd party) ontwikkeld kunnen gaan worden. Maandag avond zal daar ongetwijfeld meer over bekend worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.