Nieuws
26 april 2006 - Ron Smeets

Live Streamen van je mobieltje naar mobieltjes

Ze zeggen dat ze de eersten zijn bij ComVu die software hebben ontwikkeld waarmee je vanaf je mobieltje rechtstreeks video- en audiostreams kunt uitzenden naar, in potentie, duizenden mobiele clients tegelijk, ofwel het DVB-H netwerkt, mits die clients beschikken over een versie van Windows Media Player.

De software, PocketCaster, werkt vooralsnog alleen op cam- en smartphones die voorzien zijn van het Windows Mobile 5 OS.

Er is ook een videodemo online gezet, maar voor een echte live demo moet je toch echt nog naar Las Vegas waar deze week het NAB congres en beurs gehouden wordtGerelateerde links:
Microsoft stapt in DVB-H alliantie
KPN Mobile test Digitale Mobiele TV
Samsung's nieuwe DMB Smartphone
Siemens maakt mobiel 'zappen' mogelijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.