Nieuws
22 mei 2007 - Jeroen de Hooge

Live mobiel verslag van Cape To Cape Rally 2007

Door een samenwerking tussen Autoweek en Skoeps is er een unieke live verslaggeving van de Cape To Cape Rally 2007tot stand gekomen.

Het team, uitgerust met twee mobiele telefoons, maakt onderweg foto’s en filmpjes die via UMTS rechtstreeks op een Google-map geplaatst worden. De filmpjes worden op de plek waar ze geschoten zijn in de kaart getoond, waardoor vanzelf een bijzonder beeld van de gereden route onstaat. De filmpjes illustreren naast de belevingen van de teamleaden ook de wijzigingen in het landschap en klimaat.

De Rally

Op 21 mei 2007, om 01.02 uur zijn de Capemen gestart in de Holtz Cape to Cape Rally. Teamleden Paul Erhardt en Toine Berbers die de inschrijving voor de Rally hebben gewonnen via een prijsvraag in AutoWeek, rijden in een door Opel Nederland beschikbaar gestelde Astra TwinTop 1.9 CDTi. Na drie dagen voorbereiding is het echte werk zondagnacht begonnen.

Ze zijn gestart op de Noordkaap en rijden non-stop naar Punta Tarifa in Zuid-Spanje (5.800 kilometer), met inachtneming van alle verkeers- en snelheidsregels. Het doel is om het wereldrecord van 55 uur en 41 minuten te verbeteren.

Voor meer info klik hier.Gerelateerde links:
Meer zoekfuncties voor Windows Live Search for Mobile
Bauer primeur op Vodafone Live!
RW concert live op mobieltjes
Eurosport live op Vodafone Live!
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.