Geruchten
21 oktober 2015 - Ron Smeets

Live kiekjes van Samsung's halve meter (18.4 inch) tablet gespot

Dat Samsung aan een mega tablet van 18.4 inch werkt is bekend. Eerst was er een gerucht en tijdens de IFA werden enkele teasers van deze tablet met een doorsnee van bijna een halve meter getoond die als Galaxy View door het leven zal gaan.

Online zijn nu enkele live kiekjes van het toestel opgedoken. Daarop is onder anderen te zien dat deze tablet geen home button meer heeft. Vermoedelijk omdat je met die afmetingen waarschijnlijk drie handen nodig zou hebben om de tablet vast te houden en gelijktijdig de home button te kunnen bedienen ;)

Nee, serieus, er zijn ongetwijfeld toepassingen te bedenken waarbij een tablet van 18.4 inch een voordeel kan opleveren. Al was het maar ter vervanging van de iPad (9.7 inch) die momenteel in mijn auto dienst doet als TV en navigatie voor onderweg.

Een foto viel mij in het bijzonder op. Het lijkt er op dat Samsung ook een keyboard en/of dock accessoire maakt die, als je het toestel opbergt, ook dienst doet als draagtas. Dat is bij deze afmetingen wel een handige oplossing. De kans is immers klein dat een tablet van een halve meter in je binnenzak, manpurse of de meeste damestasjes past. En er zo mee onder je arm rondlopen lijkt me ook niet plezierig.

Bron