Geruchten
07 maart 2015 - Ron Smeets

Live kiekjes van de HTC One M9 Plus Grotere broer van de One M9 werd niet in Barcelona gepresenteerd

Ruim voordat HTC de One M9 in Barcelona presenteerde ging al het gerucht dat de Taiwanese fabrikant mogelijk ook een 'Plus' versie van dat toestel voorbereidde. Op een tekening was dat toestel al eens te zien.

Welnu, in China zijn nu twee 'live' kiekjes van de HTC One M9 Plus gespot. Als de geruchten kloppen natuurlijk. Het toestel op de foto's is duidelijk een HTC met het typische One design. Dat het niet de M9, of een van zijn voorgangers, is blijk uit de camera. Die is namelijk rond in plaats van vierkant. Verder zijn op deze afbeeldingen geen echte verschillen te zien.

Overigens mag de One M9 Plus, uitgaande van de specs uit eerdere geruchten, niet echt een 'grote broer' van de One M9 genoemd worden. Althans niet letterlijk. Het toestel zou namelijk een 5.2 inch scherm hebben. Zijn 'kleinere broer' heeft een 5 inch display. Dat is geen bijzonder groot verschil dus. Andere specs die aan de One M9 Plus gekoppeld werden:

- MediaTek MT6795 of Qualcomm Snapdragon 810 processor (afhankelijk van de regio waar het toestel uitgebracht wordt)
- 3GB RAM, 32GB Intern geheugen

We zullen het wel zien. Vooralsnog meldt de Taiwanese fabrikant zelf nog helemaal niets over het al dan niet bestaan van de One M9 Plus.

Bron. via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.