Geruchten
15 oktober 2016 - Ron Smeets

Live kiekjes van de HTC Bolt; opvolger van de HTC 10? Geen link met de snelle sprinter en ook niet met de laatste écht populaire BlackBerry

Van HTC hoor je nog maar weinig. Maandenlang werd de Taiwanese fabrikant gekoppeld aan de nieuwe Google smartphones. De Pixel en Pixel XL zijn, zoveel is inmiddels wel zeker, door HTC gemaakt, maar daar is uiterlijk, en in publicaties, verder niets van terug te zien. Google heeft besloten, en de Taiwanezen zijn daar uiteraard mee akkoord gegaan, dat het HTC merk niet in combinatie met de Pixel smartphones genoemd wordt en er dus ook niet op vermeld staat.

Vandaag zijn enkele live kiekjes opgedoken van een mogelijke nieuwe HTC smartphone. Die staat nu nog bekend als de Bolt, maar wordt, zeker als je naar het design van dit toestel kijkt, mogelijk de opvolger van - of aanvulling op - de HTC 10. Of de naam inderdaad Bolt zal blijven lijkt onwaarschijnlijk. Tenzij HTC Usain weet te strikken als merk ambassadeur ;) Of wellicht dat de Taiwanese fabrikant het toestel, als OEM, ook aan BlackBerry wil gaan aanbieden? Nah, dat zal toch niet?

Er wordt ook al een en ander geroepen over de specs van de HTC Bolt. Het toestel zou standaard uitgerust worden met Android 7.0. Verder wordt gesproken over een 5.5 inch Full HD scherm, 3GB RAM en 64GB intern geheugen. Over de processor wordt nog niets gemeld. De camera aan de achterzijde zou een 18 megapixel sensor hebben en ook in 4K kunnen filmen.

De Bolt heeft, dat lijkt door de foto's van de zijkant bevestigd te worden, ook een microSD geheugenkaart ingang. Aan de onderzijde (tweede foto hieronder) is ook nog een USB Type C aansluiting te zien.

Intern bij HTC zou hij overigens Acadia genoemd worden. Dat maakt de kans dat de naam Bolt blijft wel weer iets groter, We zullen zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.