Nieuws
03 november 2008 - Chris Bannink

Live from Momo#8: G1 vs Blackberry Storm

Raymond Perrenet is Directeur Strategie, kwaliteit en programma management  bij T-Mobile en heeft waarschijnlijk een van de langste titels van Nederland.

Hij komt met iPhone cijfers die 3 tot 5 maal zoveel dataverbruik laten zien. Met name het youtube gebruik via een iPhone is veel hoger. Deze cijfers kenden we al (uit het buitenland), maar ze blijven indrukwekkend.

De vraag, ook via het backchannel gesteld is wie is er king: content of acces. Optie drie (Beatrix) scoort onder de vrijdenkers in de zaal voorspelbaar het hoogst. Daarna wil Youri van Geest een Android G1 phone demonstreren.

Vincent Everts bestormt het podium en geeft een demonstratie van de Blackberry Storm. Waarmee je een touchscreen hebt waar je de toetsen kunt voelen. Youri probeert enkele van de 200 applicaties te demonstreren, maar moet het afleggen tegen de e-vangelist Everts.

Een mooie battle on stage tussen deze twee. Benieuwd wat we na de pauze krijgen voorgeschoteld. Na hun verhaal mag ik in de pauze de Blackberry Storm even testen van Vincent. Wat een unieke ervaring! Het scherm met het virtuele toetsenbord kun je licht indrukken, waardoor je inderdaad met zeer goede trefzekere duimentoestenbord kunt gebruiken. De G1 komt in meerdere varianten en die wilen we uiteraard ook aan nader onderzoek onderwerpen.

Over de auteur: Chris Bannink