Nieuws
03 november 2008 - Chris Bannink

Live from Momo #8: IYOUIT

Johan Koolwaaij is Scientific Researcher bij het Telematica Instituut. Hij heeft onder meer een academische graad in spraakherkenning.

Hij spreekt hier op momo over IYOUIT, een nieuwe (mobile) social website die veel weg heeft van jaiku/twitter en een beetje van hyves.IYOUIT verzameld content die je om je heen hebt. Onderverdeeld in negen categorieën elk met hun eigen logo.

1.     Zoals Place (wat zijn je favoriete plaatsen)
2.    
Product (welke boeken lees je, welke producten koop je),

3.     Sound (wat hoor je),

4.     Photo (wat zie je),

5.     Experience (wat doe je, wat voel je),

6.     Location (je GPS coördinaten)

7.     Weather (hoe ervaar je het weer)

8.     Tag (laat een spoor van tags na in diverse soorten content) en

9.     Observation (twitter wat je wilt).

Aanmelden is eenvoudig en downloaden naar mobiel maken ze extra makkelijk door alleen je mobiele nummer op de website in te voeren waarna je een sms met download link krijgt. Afzender van de sms: koolwaaij himself.

Als je in de bus stapt vorm je een community met je mede reizigers. Al je daarna een restaurant instapt ben je in een andere community. Veel ruwe informatie is voorhanden, maar daar kun je nog niet veel mee. IYOUIT probeert die informatie te verrijken door kleine bouwblokjes met intelligentie en geheugen toe te voegen. Ze maken er dire scenario’s van.

- Real time content sharing (mobiel naar mobiel)
- Automatische foto/video tagging
- Live blogging (lijkt wel erg op twitter)

Naar de toekomst toe kun je denken aan over 35 jaar, wanneer je kinderen weten dat jij op een bepaalde plek bent geweest. Ook een dating scenario is denkbaar als je een vinkje aanzet dat je open staat voor een nieuwe relatie. Dit geeft veel hilariteit in de zaal. Kortom een mooie nieuwe toepassing. Hij beveelt zelf de N95 aan om het te proberen.

Over de auteur: Chris Bannink