Toestellen
12 januari 2006 - Ron Smeets

Linux smartphone van Samsung

Samsung's nieuwste Linux-based smartphone zal vanaf Maart in China te koop zijn. Op zich niet vreemd gezien het feit dat Linux mobieltjes in China momenteel erg hot zijn.

Dit toestel werd eerder ook al aangekondigd als de 'Global Roaming' Smartphone omdat hij zowel voor GSM (900 en 1800 MHz) als CDMA (800 MHz) netwerken geschikt is.

Hopelijk besluiten de Koreanen die belofte snel in te wisselen en hem wereldwijd (of in ieder geval hier) op de markt te brengen.

De i819 wordt voorzien van een Mizi Linux 2.5 OS. Qua specs is het verder een redelijk normale Smartphone met 2MP cam. 240x320 QVGA scherm, MP3 speler, Bluetooth, MicroSD slot.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.