Geruchten
11 september 2006 - Ron Smeets

Linux Smartphone van Motorola op komst?!?

De bloggers van Hand Cellphone hebben ontdekt dat Motorola van plan is om een Linux-based Smartphone op de markt te brengen.

Het toestel, de E690, zal behalve het Linux OS ook voorzien worden van een touchscreen display, 2MP cam, Multimedia player, intenet browser en software voor het bekijken van Office documenten. De USB 1.1 aansluiting is absoluut een tegenvaller, maar dat wordt deels goedgemaakt door de aanwezigheid van Bluetooth.

Motorola zelf heeft het toestel nog niet officieel aangekondigt, dus het blijft vooralsnog bij geruchten. Meer foto's:Gerelateerde links:
Palm Treo met Linux OS
Standaard Linux OS voor mobieltjes
Linux smartphone van Samsung
Linux mobieltjes vooral in China in de lift
Telco's en toestelmakers willen mobiel Linux OS
Motorola A1200 met Linux OS!?
Linux based 'Communicator' uit Duitsland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.