Toestellen
02 maart 2007 - Ron Smeets

Linux Smartphone van Grundig

Het Duitse Grundig staat niet echt bekend als een van de grote spelers in de mobiele toestelmarkt.

Precies een jaar geleden kondigde Grundig de komst van een 6 megapixel camphone aan, waar we daarna overigens weinig meer van gehoord hebben.

Nu komt Grundig ineens met een Linux Smartphone a la Noia E61 en Motorola Q op de proppen, de B700.

Het toestel is voorzien van quad band GSM, EDGE, een 2.4inch QVGA display, multimedia speler (MP3/AAC/Video), FM Tuner, 2MP camera, Bluetooth, USB, 100Mb intern geheugen, microSD kaart, handsfree speaker, memo recorder en push-mail functie (POP3), Kortom, specs om je vingers bij af te likken.

Wanneer we de B700 Linux Smartphone in de winkels mogen verwachten en wat hij moet gaan kosten is nog niet bekend. Hopelijk loopt het met de B700 niet net zo af als met de X5000 een jaar geleden. . .Gerelateerde links:
Wazige foto van de second edition Motorola Q?
Grundig komt met 6MP camphone
Nokia's E62 een goedkope BlackBerry concurrent
Motorola Q komt niet naar Europa
De E61: Nokia's eigen blackberry
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.