Geruchten
10 oktober 2005 - Ron Smeets

Linux GSM's van Palm op komst

Volgens diverse bronnen die schijnbaar dicht bij het vuur zitten zal Palm nog dit jaar enkele Smartphones uitbrengen die uitgerust worden met het Wind River Linux OS.

Als dit inderdaad waar wordt, dan bewijst Palm daarmee definitief dat het de toekomst van het ooit zo geliefde eigen (Palm)OS somber inziet. Een groot deel van dat bewijs is natuurlijk al geleverd toen men twee weken geleden de nieuwe Treo 650 toestellen introduceerde die uitgerust zijn met Windows Mobile in plaats van het eigen PalmOS.

Palm zou overigens ook meteen de eerste toestelfabrikant worden die Linux-based GSM's in de VS op de markt zet. Tot nu toe waren die toestellen alleen in Azie en van Aziatische fabrikanten verkrijgbaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.