Geruchten
20 mei 2008 - Ron Smeets

Linux based Smartphones van Nokia op komst

Tijdens een seminar in Boston heeft de CFO (Financieel Directeur) van Nokia, Rick Simonson, zich laten ontvallen dat Nokia in de (nabije) toekomst Smartphones gaat ontwikkelen en verkopen die voorzien zullen zijn van een Linux based besturingssysteem.

Hoewel Nokia en Linux geen totaal onbekenden van elkaar zijn, de Nokia 800 en 810 PDA's draaien ook op Linux, is het toch groot nieuws.

Welke Linux variant door de Finnen gekozen wordt wilde Simonson niet verklappen. "Dat is een beslissing die onze techneuten moeten nemen", aldus de CFO.

Zou wel cool zijn als Nokia, mede-eigenaar en belangrijkste ambassadeur van Symbian, haar nieuwe E- of N-Series toestellen van Android zou voorzien, toch?Gerelateerde links:
Twee Samsung Google 'Android' Smartphones op komst
Live foto's van de Google Android Phone
Video van Microsoft en Symbian's reactie op 'Android'
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
Gartner waarschuwt Nokia voor Symbian-only koers
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.