Nieuws
18 februari 2009 - Chris Bannink

LiMo (Linux Mobile) beconcurreert Android OS

LiMo (Linux Mobile) komt er aan, in de tweede helft van dit jaar. LiMo is net als Android een open source software, inclusief een kopie van de Android handset aliance. In de LiMo foundation zitten ook geen kleine namen: de oprichters zijn Samsung, Panasonic, Nec, NttDocomo, Orange en Vodafone. Een hele trits andere mobiele bedrijven volgt in het voetspoor, waarvan enkele ook in de Android handset alliance zitten.

Er zijn ook al vele LiMo handsets aangekondigd. Onder andere van Morotola, NEC, Panasonic, en LG. Ik melde zonet al dat Samsung dit jaar ook met een LiMo toestel zal komen. Klik vooral op de link om de hele trits toestellen te bekijken. Android, eat your heart out, want met dit brede gamma aan vele toestellen maken ze van hun huidige achterstand een voorsprong.

Eerst zien, dan geloven uiteraard. Duidelijk dat dit de eerste, maar zeker niet de laatste posting hier over LiMo gaat worden. LiMo; onthoudt die naam!

Overigens ook wel leuk te melden dat de foto (zie onder) die ik maakte op de stand van Panasonic, en daarmee naar LG ging, toch flink wat beroeing veroorzaakte bij LG. LG vertelde dat er geen LiMo toestellen van LG waren, en dat ze niks konden aankondigen. Maar op de LiMo Foundation site staat dus wel een LiMo toestel van LG en ik had er dus net zelf een in mn hand (scoop?) , die ik ook kon testen, wellicht later meer.

 LG%20LiMo%2C%20MWC

Over de auteur: Chris Bannink