Entertainment
21 maart 2012 - Ron Smeets

Limiet op SIM kaarten in Vietnam

De Vietnamese overheid heeft een bijzondere maatregel bedacht om de concurrentie tussen de mobiele providers een handje te helpen. Schijnbaar is het in Vietnam heel gewoon om meerdere SIM kaarten van verschillende providers te gebruiken, afhankelijk van welke provider wanneer het beste bel-, SMS- of datatarief heeft.

Welnu, als de plannen van de overheid doorgaan dan mogen Vietnamezen straks nog maar maximaal drie simkaarten per provider aanschaffen (abonenment of prepaid). Voor de volgende drie kaarten moet dan een andere provider gekozen worden.

Omdat Vietnam 6 providers kent zou dit betekenen dat iedere Vietnamees maximaal nog maar 18 simkaarten kan kopen. Uhm, dat lijkt mij meer dan voldoende, maar in Vietnam worden nieuwe simkaarten, abonnement en prepaid, vaak gekocht omdat een provider een 'super aanbieding' heeft.

Enkele jaren geleden werd in Vietnam al eens een limiet ingesteld op het aantal telefoonnummers dat mobiele bellers bij één provider mogen laten aansluiten; ook drie. Dat had dus schijnbaar nog niet het beoogde effect, temeer omdat mobiele abonnementen nu ook voor 'data-only' aangeschaft worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.