Nieuws
31 oktober 2005 - Ron Smeets

Limiet op betaalde mobiele downloads voor Kids

In Ierland wordt deze week de wet die kinderen moet beschermen tegen extreem oplopende kosten voor betaalde mobiele downloads aangescherpt.

Kinderen en tieners tot 18 jaar kunnen vanaf dan nog maximaal voor 10 Euro per maand aan betaalde downloads ophalen.

Regtel, de ierse consumentenorganisatie voor (mobiele) telefonie kreeg de afgelopen maanden honderden klachten van ouders en kids die zich niet realiseerden dat men na het downloaden van een ringtone, game of wallpaper vaak automatisch voor tientallen euro's per maand meteen lid is geworden van de downloadsite.

Natuurlijk werkt de leeftijdslimiet alleen als de eigenaar van het toestel geregistreerd staat bij de provider. Zogenaamde anonieme abonnementen en veel 'pre-pay' toestellen worden daarin niet meegenomen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.