Geruchten
25 december 2008 - Ron Smeets

Liefde tussen Sony Ericsson en HTC nu al voorbij?

Als we de Chinese en Taiwanese berichtgeving mogen geloven dan gaat Sony Ericsson haar volgende Xperia (en Windows Mobile Smartphones) niet meer aan HTC uitbesteden maar heeft de Zweeds-Jaopanse fabrikant gekozen voor het Chinese Mobinnova, onderdeel van het Foxconn Electronics.

Een reden voor deze eventuele beeindiging van de samenwerking tussen HTC en Sony Ericsson wordt door de bron, de Chinese Commercial Times, niet gegeven. De krant beroept zich op bronnen uit de industrie. We zullen nog moeten afwachten hoe betrouwbaar deze bronnen zijn.

Intussen heb ik even op de site van Mobinnova gekeken maar het enige noemenswaardige toestel dat daar te vinden is, is de ICE (niet te verwarren met de SoIce van Sagem) en die is duidelijk gestoeld op de iPhone en alle andere full-touchscreen (smart)phones die we de afgelopen anderhalf jaar voorbij hebben zien komen. Ik vond hem nog het meeste weghebben van de LG Renoir.

Hoe dan ook, de Mobinnova ICE heeft nog niet echt een Sony Ericsson uitstraling, maar dat hadden (en hebben) de meeste andere HTC's, voor de komst van de X1, ook niet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.