Entertainment
06 februari 2008 - Henk de Hooge

Liberia deelt 4000 'verklikker mobieltjes' uit

De Liberiaanse overheid is onlangs begonnen met het uitdelen van zogenaamde verklikker mobieltjes aan 'prominente' inwonoers van 400 wijken in de hoofstad Monrovia waarmee het mogelijk is om misdrijven en andere criminele handelingen gratis bij de politie te melden.

Sinds het einde van de burgeroorlog in de jaren 90 is het land vergeven van criminaliteit. Dit wordt niet in de laatste plaats veroorzaakt door het feit dat het land een werkeloosheidspercentage van maar liefst 85% kent.

In totaal worden er in elke wijk 10 toestellen uitgedeeld. Saillant detail is wel dat het juist mobiele telefoons zijn die op de eerste plaats staan als het gaat om meest gestolen voorwerpen. Ik ben benieuwd hoeveel van die verklikker toestellen over enkele maanden nog in eerlijke handen zijn. . .Gerelateerde links:
SMS verklikkers beloond met beltegoed
SMS kliklijn voor vandalen
Steeds meer GSM verklikkers gevraagd
Over de auteur: Henk de Hooge
 
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere en snelle auto's, reizen en coole gadgets.