Toestellen
20 februari 2006 - Ron Smeets

LG's TV GSM

Een van de onthullingen van vorige week in Barcelona was de LG V9000 die de concurrentie aan moet kunnen gaan met Samsung's SGH-P900.

Beide toestellen ondersteunen de zogenaamde DMB-T mobiele video standaard voor de ontvangst van digitale video uitzendingen.

Het scherm van de V9000 kan, net als bij de Samsung, een kwart slag gedraaid worden zodat de verhouding ervan tijdens het kijken naar TV en/of video beter overeenkomt met die van een notmaal TV scherm.

Als GSM wordt de V9000 voorzien van een 1.3MP cam en 30Mb intern geheugen, niet echt schokkend dus.

LG verwacht het toestel nog voor deze zomer in diverse Europese landen op de markt te zetten maar heeft nog niets laten doorschemeren over de eventuele prijs en andere specs.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.