Nieuws
20 juni 2012 - Ron Smeets

LG's Siri heet Quick Voice

Of je het nu leuk vindt of niet, sinds de lanering van de iPhone 4S met Siri duiken ook andere fabrikanten (weer) op de ontwikkeling van spraakgestuurde assistenten voor smartphones (en tablets). Bij de introductie van de Galaxy S III presenteerde Samsung al S Voice. Nu heeft ook LG een spraak assistent ontwikkeld, Quick Voice genaamd.

De functionaliteit van LG's Quick Voice is nagenoeg gelijk aan die van concurrenten Siri en S Voice, maar dat zal niemand echt verbazen, toch?

Vragen naar het weer in de buurt of een andere plek, het dicteren en versturen van SMS'jes of emails, je agenda bijwerken, de wekker zetten en applicaties openen; het kan ook allemaal met LG's Quick Voice, aldus de Koreaanse fabrikant.

Het is de bedoeling dat Quick Voice middels een update beschikbaar komt voor de (nieuwere) Optimus toestellen van LG. Verwacht wordt dat deze update ergens in juli uitgerold gaat worden. Net als bij alle andere spraak assistenten zal de Nederlandse taalondersteuning voorlopig (zoniet voor altijd) ontbreken.

Bron: LG

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.