Nieuws
16 mei 2012 - Ron Smeets

LG's nieuwe 'Android sausje'; Optimus UI 3.0

De eerste LG met Android Ice Cream Sandwich verschijnen volgende maand in de winkel; de Optimus 4X HD. Zoals alle fabrikanten heeft ook LG weer haar eigen 'Android Sausje' over het nieuwe Google OS gegoten.

Er kwam zelfs een officieel persbericht aan te pas om dit wereldkundig te maken; Optimus UI 3.0 voegt, volgens LG, nieuwe functies, is eenvoudig en onopvallend.

Tot de nieuwe fucnties van de Optimus UI 3.0 behoren, onder andere, de mogelijkheid om het scherm/toestel te unlocken door over het display te 'vegen' (op elke plek dan). Verder kun je straks ook direct applicaties (zoals de camera of email) opstarten vanuit het unlock-scherm. Leuk of grappig is de Voice Shutter waarmee je door middel van spraak commando's de camera kunt bedienen. En zo zijn er nog wel wat features toegevoegd. Ben benieuwd. Kom maar door met die Optimus 4X HD, LG ;-)

Hieronder nog een korte video van de nieuwe Optimus UI 3.0: 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.