Nieuws
27 november 2014 - Ron Smeets

LG's management stoelendans; editie 2015 Managers van de Koreaanse fabrikant zijn heuse globetrotters

Tegenwoordig zie je ze bijna niet meer; die reclame spotjes van Defensie waarin je gelokt wordt met het vooruitzicht dat je wat van de wereld gaat zien als je bij de Marine komt werken. Maar je hoeft ook niet meer het leger in te gaan om voor je werk de wereld rond te reizen. Neem een baan in het management van LG; dan wordt je ook regelmatig naar andere uithoeken gestuurd. Vandaag maakte de Koreaanse fabrikant de resultaten van de stoelendans voor 2015 bekend. Hieronder staan alle veranderingen bij elkaar, de meest opvallende is toch wel de nieuwe LG president voor de Benelux. Die goede man wordt overgeplaatst van de regio Noord en Zuid Amerika. Ik hoop dat meneer Hyungsoo Kim die cultuurshock een beetje goed doorstaat ;)

In de Benelux is Hyungsoo Kim, momenteel hoofd van Sales/Marketing voor de productgroep Wasmachines in Noord- en Zuid-Amerika, benoemd tot President LG Electronics Belenux. De huidige President Mr Changhee Han wordt hoofd van de divisie Marketing Communication Overseas in de nieuw gevormde business unit Home Appliances & Air Solutions.

Juno Cho, President van LG Corp., de holding company van LG Electronics, zal de rol van President en CEO van de LG Mobile Communication Company op zich nemen. Dr. Jong-seok Park verhuist naar een nieuw gecreëerde functie Chief Technology Advisor. Mr Cho heeft veel kennis van LG´s mobiele activiteiten. Eerder heeft hij van 2001 tot 2007, de LG’s mobiele business strategie en sales en marketing in Noord Amerika geleid. Mr Cho heeft economie gestudeerd aan de Seoul National University en behaalde zijn M.B.A. de University of Chicago.

Bong-suk Kwon, hoofd van de Synergy Division van LG Corp., wordt Executive Vice President en CEO van de LG Home Entertainment Company. Mr Kwon was voorheen verantwoordelijkheid voor de monitor divisie van Home Entertainment en zorgde in die functie ervoor dat LG nummer één op de LED monitor markt werd. Hij was daarnaast als hoofd van LG´s product planning divisie binnen de LG Mobile Communications Company betrokken bij de ontwikkeling van de populaire G-serie smartphone van het bedrijf. Hij behaalde zijn diploma economie aan de Seoul National University en zijn M.B.A. aan de University of Helsinki.

Seong-jin Jo, President en CEO van de LG Home Appliance Company, wordt verantwoordelijk voor het nieuw opgerichte bedrijfsonderdeel Home Appliance and Air Solution (H&A) Company. Door het samenvoegen van de HA en AE companies is het bedrijf nog beter in staat om totaaloplossingen te bieden voor huishoudens met LG’s gepatenteerde eigen technologieën.

Andere veranderingen in de organisatie worden doorgevoerd om LG’s concurrentievermogen in de Business-to-Business (B2B) sector te versterken. Hwan-yong Noh, de huidige President en CEO van de LG Air Conditioning & Energy Solution Company, zal een nieuwe functie van B2B Officer vervullen om LG te positioneren als leider in de commerciële sector, waaronder informatie displays, commercial air conditioning systems en energie gerelateerde initiatieven. Executive Vice President Sang-bong Lee zal het LG Energy Business Center gaan leiden. Deze nieuwe divisie is gecreëerd uit drie bestaande sterke bedrijfsonderdelen: Solar, Lighting en Energy Storage System (ESS).

Om de mogelijkheden voor innovatie en marketing uit te breiden, kondigt LG daarnaast de volgende veranderingen aan:
- LG’s Chief Technology Officer, Dr. Scott Ahn, wordt head of LG’s Innovation Business Center, om nieuwe business gebieden voor toekomstige technologieën te ontdekken en ontwikkelen.
- Global Sales en Marketing Officer Wayne Park zal in zijn nieuwe functie als Executive Vice President en CEO van LG’s Overseas Sales and Marketing Company toezien op 53 dochterondernemingen van LG wereldwijd.
- Sang-gyu Choi, hoofd van LG’s Koreaanse sales en marketing operatie, is gepromoveerd tot President en CEO van Korea Sales and Marketing Company.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.