Accessoires
28 september 2005 - Ron Smeets

LG's long-life methanol accu

LG heeft een krachtige methanol accu ontwikkeld die nog dit jaar in de winkels zal liggen.

Naar eigen zeggen levert de accu in opgeladen (of moeten we zeggen gevulde) toestand maar liefst 25W vermogen. Voldoende om een gemiddelde laptop 10 uur van stroom te voorzien. Bovendien weegt ie minder dan 1 kilo.

Daarnaast wordt het ook mogelijk om met de methanol accu je GSM of MP3 speler op te laden zoder dat je daarvoor naar een stopcontact hoeft. De geschatte verkoopprijs van de accu gaat zo'n 500 dollar (400 Euro) bedragen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.