Toestellen
22 juni 2007 - Ron Smeets

LG’s KU580 is de Google Phone

Bijna twee maanden geleden zag ik de zogenaamde ‘breedbeeld’ uitvoering van de LG Chocolate, ofwel de KU580, voor het eerst.

Datzelfde toestel wordt nu genoemd als zijnde de veelbesproken Google Phone. Dat Google geen ‘dedicated’ toestel zou laten ontwikkelen was naar aanleiding van de mededelingen van Google's topman Eric Schmidt van enkele weken geleden steeds aannemelijker geworden, ondanks de vele andere geruchten.

De LG KU580 is een Chocolate model, dus met de verlichtte touch-keys, maar dan met een 2 inch widescreen display en 3G (UMTS) voor goed leesbaar- en snel mobiel internet. Niet onbelangrijk voor een toestel dat volgepropt wordt met de nodige Google Applicaties.

Hij zal (voorlopig) alleen via Vodafone op de markt gebracht gaan worden. In Italie en Frankrijk is de ‘LG Google Chocolate’ zelfs al verkrijgbaar en binnenkort volgen ook Duitsland en de rest van Europa.Gerelateerde links:
Eric Schmidt: 'Google Phone komt er niet'
Komt er toch een Google mobieltje?
Google Phone van HTC nog dit jaar in de winkels
Spaanse CEO van Google bevestigt de Google Phone
Foto van de Google Phone?
Google: 'The future is in mobile phones'
Is dit de Google GSM en iPhone Killer?
Google Mobile komt dichterbij
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.