Geruchten
07 november 2009 - Ron Smeets

LG's eerste Snapdragon Android Smartphone komt medio 2010

In Barcelona, begin dit jaar, beloofde LG nog vol goede moed dat de Koreaanse fabrikant dit jaar met de release van 'meerdere toestellen' vol op Android zou gaan inzetten.

Welnu, 2009 loopt bijna op z'n eind en tot nu toe ligt er nog geen enkele Android Smartphone van de Koreaanse fabrikant in de winkels. Ook de LG GW620, die er wel nog voor de kerst aan zit te komen, niet.

Inmiddels duiken vanuit Korea wel al de eerste geruchten op dat LG ook bezig is met de ontwikkeling van haar eerste Android toestel met de inmiddels beruchte 1Ghz Snapdragon processor. Dat toestel zou echter niet voor medio 2010 (Q2) in de winkels gaan verschijnen en vermoedelijk ook nog alleen in Korea. We zullen zien. Wellicht dat de Koreaanse fabrikant in Februari 2010, tijdens het volgende Mobile World Congress weer wat nieuwe beloftes gaat doen ;-).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.