Toestellen
05 augustus 2015 - Ron Smeets

LG's clamshell smartphone wordt ook in Europa uitgebracht Nederland en België staan nog niet op de lijst voor de LG Wine Smart

Eind vorig jaar lanceerde LG een bijzondere smartphone. De Wine Smart viel vooral op door zijn vormgeving. Het is namelijk een clamshell model, of flip-phone. Een design dat vroeger bijzonder populair was, met name dankzij de Motorola RAZR. Met de introductie van de Wine Smart was het Koreaanse merk zeker niet de eerste fabrikant die een clamshell smartphone introduceerde. Samsung en enkele Japanse fabrikanten hadden er ook al een aantal.

Clamshell (smart)phones zijn vooral in het land van de Rijzende Zon nog altijd zeer populair, maar LG heeft nu besloten om de Wine Smart ook in Europa te introduceren. Vooralsnog staan Nederland en België niet op de lijst, maar mocht je er toch eentje willen hebben, dan kun je naar Frankrijk, Polen, Spanje of Italië.

De LG Wine Smart is voorzien van een 1.1 Ghz quad core processor met 1GB RAM, 4GB intern geheugen, Bluetooth, een 3 megapixel camera en een VGA selfie cam. Het is qua specs bepaald geen hoogvlieger dus. Het scherm is, door het clamshell design, relatief klein met een diagonaal van 3.2 inch en HVGA (480 x 320) resolutie. Het goede nieuws is dat hij ook geschikt is voor 4G en WiFi netwerken en dat hij uitgerust is met de meest recente versie van Android Lollipop; 5.1.1. Vanwege het design heeft hij uiteraard geen fysiek qwerty toetsenbord maar een 'ouderwets' numeriek keypad. Uiteraard is het scherm wel een touchscreen model.

Wanneer de LG Wine Smart in bovengenoemde landen beschikbaar komt en wat de prijs wordt is op dit moment nog niet bekend.

Via