Nieuws
30 april 2014 - Ron Smeets

LG ziet smartphone verkopen flink groeien

LG heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zo'n 12.3 miljoen smartphones verkocht. Dat is, vergeleken met een jaar eerder, een stijging van zo'n 19%. In totaal waren drie van de vier mobiele telefoons die LG in Q1 verkocht een smartphone. De omzet van LG Mobile steeg met 6% naar ruim 2.3 miljard Euro. 

Voor het tweede kwartaal heeft LG hooggespannen verwachtingen. De reden daarvoor is, zo zegt de fabrikant, de aanstaande lancering van de LG G3; eind mei om precies te zijn. Letwel, als LG dus verwacht dat de G3 al in Q2 voor nog betere verkoopcijfers zal zorgen, dan moet het toestel dus ruim voor 1 juni al in de winkels liggen. Laten we hopen dat dit dan ook voor Nederland en België geldt.

Daarnaast zal volgens LG ook de uitbreiding van de beschikbaarheid van de betaalbare LIII-series naar meer landen een positieve invloed hebben op de verkoopaantallen en omzet.

De Koreaanse fabirkant maakte met de kwartaalcijfers ook bekend dat er ruim 40% van alle verkochte smartphones in het eerste kwartaal geschikt waren voor 4G netwerken (LTE). Vorig jaar was dat nog 27%. Die stijging is op zich heel logisch te noemen want LG heeft nu, in 2014, meer 4G toestellen in haar portfolio dan vorig jaar.

Het gaat overigens niet alleen goed bij LG Mobile. De winst van LG Electronics als geheel steeg in het eerste kwartaal van 2014 met maar liefst 319% vergeleken met een jaar eerder. De netto winst kwam uit op 62.5 miljard Euro.

Bron: LG

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.