Nieuws
11 januari 2011 - Ron Smeets

LG zet in op 30 miljoen smartphones in 2011

Kort nadat concurrent Samsung aankondigde dat zij dit jaar 60 miljoen smartphones willen gaan verkopen komt ook LG met een ambitieuze smartphone doelstelling op de proppen.

De tweede Koreaanse fabrikant heeft namelijk geroepen dat zij dit jaar 30 miljoen smartphone aan de man (en vrouw) willen gaan brengen. Als dat lukt, dan zou dit een verviervoudiging van de smartphone verkoopcijfers over 2010 betekeken. Het afgelopen jaar verkocht LG namelijk zo'n 7 miljoen smartphones.

“Our strategy for 2011 will be improving such premium offerings as Optimus 2X and Black and grow our smartphone portion in our portfolio to be in line with the market growth, which is estimated at around 30 percent this year,” aldus Ma Chang-min, vice-president en hoofd van de Marketing afdeling van LG Mobile.

Of LG (en Samsung) hun ambitieuze doelstellingen ook daadwerkelijk zullen halen moet natuurlijk in de loop van dit jaar nog blijken, maar in het geval van LG lijkt men, met toestellen als de Optimus 2X Speed, wel de juiste weg ingeslagen te hebben, voor nu. De LG Optimus 2X Speed wordt immers de eerste smartphone met een dual core processor die in de winkels gaat verschijnen en dat zou wel eens voor extra verkoopsuccessen kunnen zorgen. Natuurlijk is één goed toestel bij lange niet voldoende dus ben ik benieuwd waar LG de komende weken en maanden nog meer mee op de proppen gaat komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.