Nieuws
13 december 2007 - Henk de Hooge

LG zet in op 100 miljoen toestellen in 2008

De verkoopcijfers van LG toestellen zijn in 2006 en 2007 als een speer omhoog gevlogen, mede dankzij de successen van de Chocolate en de Shine.

Dit jaar verwacht de Koreaanse toestelmaker dat de target van 80 miljoen toestellen nog overstegen zal worden en voor volgend jaar heeft LG zichzelf dan ook de magische grens van 100 miljoen als doel gesteld.

De verkoopcijfers van de Chocolate zullen in 2008 waarschijnlijk wel dalen omdat het toestel dan al ruim twee jaar op de markt zal zijn, maar de Shine gaat nog steeds als warme broodjes over de toonbank en met nieuwe modellen zoals de Viewty, waar ik persoonlijk niet zo over te spreken ben, is de grens van 100 miljoen zeker geen onmogelijk aantal.

Marktleider Nokia zal dit jaar zo'n 430 miljoen exemplaren verkopen, gevolgd door Samsung en Motorola met ca. 160 miljoen elk en Sony Ericsson met 100 miljoen toestellen.Gerelateerde links:
LG Viewty verkoopt als warme broodjes
Concept model van de tweede generatie LG Shine
LG Shine populairder dan de Chocolate
LG Shine: nog vaker poetsen dan de Chocolate
De LG Chocolate is jarig
LG Chocolate review: besmettelijk mooi!
Over de auteur: Henk de Hooge
 
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere en snelle auto's, reizen en coole gadgets.