Geruchten
21 januari 2012 - Ron Smeets

LG X3 met quad core processor en HD display gespot

Met uitzondering van de onthulling van de LG Prada 3.0 en enkele Amerikaanse modellen tijdens de CES is het, zeker hier in Nederland, al enkele maanden verdacht stil rondom LG.

Als we deze afbeelding, en de bijbehorende gelekte specs, mogen geloven dan staat de Koreaanse fabrikant op het punt (in Barcelona wellicht) de LG X3 te lanceren, een toestel met een NVIDIA Tegra 3 quad core processor en een 4.7 inch HD (1280 x 720p) display.

De bron van deze geruchten, PocketNow, heeft verder nog enkele van de belangrijkste specs weten op te duiken. Behalve de genoemde processor en het display zou de LG X3 ook voorzien worden van een 8 megapixel camera (plus een 1.3MP versie aan de voorzijde), 16GB geheugen, een microSD geheugenkaart optie, Android Ice Cream Sandwich, HSDPA+ (21Mbps) support, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC en een 2000mAh accu. Klinkt niet verkeerd. De vraag is nu natuurlijk wanneer LG deze smartphone, als de berichten kloppen, in de winkels gaat leggen. De presentatie zal hoogstwaarschijnlijk in of rondom het MWC plaatsvinden, eind februari in Barcelona dus. Afwachten maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.