Toestellen
15 februari 2016 - Ron Smeets

LG X screen en X cam gaan het daglicht zien in Barcelona

Net als in voorgaande jaren heeft LG vandaag alvast een groot deel van de sluier van de nieuwe smartphones die in Barcelona het daglicht gaan zien opgelicht. De Koreaanse fabrikant presenteert tijdens het MWC de nieuwe X Series. Vooralsnog bestaat die uit twee toestellen, de X cam en de X screen. Zoals de namen al doen vermoeden zijn de camera(s) en het scherm de speerpunten van deze toestellen.

Zo is de X screen uitgerust met twee schermen, vergelijkbaar met de V10, maar toch een beetje anders. Het primaire display meet 4.93 inch en heeft een HD resolutie. Rechtsboven dat display zit nog een 1.76 inch LCD schermpje van 520 x 80 pixels. Het tweede scherm staat, net als bij de V10, altijd aan. Dit betekent dus dat je daarop handige en belangrijke meldingen kunt zien zonder dat je daarvoor het primaire display voor hoeft 'aan te slingeren' of andere apps moet verlaten om de meldingen te kunnen bekijken.

Dat scherm van de LG X screen beslaat echter niet de volledige breedte van het toestel. Links naast het display bevindt zich namelijk de front camera. Op de foto hieronder is dat goed te zien.

Het feit dat LG op de promo afbeelding 'Define your edge' heeft afgebeeld is mijns inziens een beetje een misplaatste sneer aan het adres van concurrent Samsung. Ik bedoel, de X screen is hooguit een middenmoter en als zodanig in geen enkel opzicht te vergelijken met de Galaxy S6/S7. Maar goed, dit ter zijde.

Het tweede toestel, de X cam, valt met name op doordat LG aan de achterzijde twee camera's geplaatst heeft. Een van 13 en een van 5 megapixels. Helaas heeft de fabrikant nog geen afbeelding van die camera setup vrijgegeven en er wordt in het persbericht ook niet in detail getreden over de features van de twee camera's. Ik ga er echter van uit dat ze onder anderen bedoeld zijn voor het maken van foto's met 3D effecten en dergelijke. Tijdens de presentatie van de toestellen in Barcelona zal het wel duidelijk worden.

Over de prijzen en beschikbaarheid van deze toestellen heeft LG ook nog niets bekend gemaakt. Hieronder staan enkele kiekjes waarop de X screen en X cam te zien zijn plus alle specs die de fabrikant op dit moment wilde prijsgeven.

De specs van de LG X screen:
Display
- Main: 4.93-inch HD In-cell Touch
- Secondary: 1.76-inch LCD (520 x 80)

- Chipset: 1.2GHz Quad-Core
- Geheugen: 2GB RAM / 16GB ROM

- Camera
- Achterzijde: 13MP
- Voorkant: 8MP

- Accu: 2,300mAh
- Operating System: Android 6.0 Marshmallow
- Afmetingen: 142.6 x 71.8 x 7.1mm
- Netwerk: LTE
- Kleuren: Black / White / Pink Gold

De specs van de LG X cam:
- Display: 5.2-inch FHD In-cell Touch
- Chipset: 1.14GHz Octa-Core
- Geheugen: 2GB RAM / 16GB ROM

Camera:
- Achterzijde: 13MP plus 5MP
- Voorzijde: Front 8MP

- Accu: 2,520mAh
- Operating System: Android 6.0 Marshmallow
- Afmetingen: 147.5 x 73.6 x 5.2mm~6.9mm
- Netwerk: LTE
- Kleuren: Titan Silver / White / Gold / Pink Gold

Bron: LG Newsroom

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.