Nieuws
03 juli 2009 - Ron Smeets

LG wil Samsung voorbij

Er is natuurlijk niets mis met het tonen van een beetje ambitie en strijdvaardigheid in deze mobiele wereld waar de concurrentie tussen fabrikanten soms moordend kan zijn.

LG heeft, bij monde van de president van de mobiele toestel divisie, haar ambities voor de komende drie jaar onthuld. Eind 2012 wil de Koreaanse fabrikant de nummer twee positie (wereldwijd) overgenomen hebben van Samsung. Op dit moment bezet LG met 9.9% de derde plek, op ruime afstand van Samsung (19.9%) en Nokia (36.2%)

Dat is natuurlijk een nobel streven, maar of dat gaat lukken valt nog te bezien. Met toestellen als de Arena en Viewty Smart die moeten concurreren met de Omnia, Jet, Star, i8910 HD, Pixon en dergelijke, kortom een veel uitgebreidere portfolio, zie ik dat voorlopig nog niet gebeuren.

Het feit dat Ahn Seung-Kwon in hetzelfde interview roept dat LG eind dit jaar met een nieuw 'Black Label' toestel komt dat de nieuwe concurrent van de iPhone moet worden voorspelt in mijn ogen ook niet veel goeds. Weer een iPhone kloon? Daarnaaast wil LG ook een luxe toestellijn op de markt zetten, a-la Vertu van Nokia. Ook niet echt iets waar je als fabrikant veel marktaandeel van je concurrenten zult afnsnoepen. Als laatste noemt Ahn de komst van een derde LG Prada.

LG zou er beter aan doen wanneer ze weer unieke (design) toestellen gingen maken. De Chocolate, Shine en tot op zeker hoogte ook de eerste Viewty, waren toestellen met een eigen identiteit en geen 'iPhone klonen' zoals de Arena. Verder roept men al maanden dat er dit jaar diverse Android modellen uit de Koreaanse hoed getoverd gaan worden, maar daarover wordt op dit moment met geen woord meer gerept.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.